Du er her: Prosjekter » Utarbeide samarbeidsarena mellom LV sentral, operatører og AMK - Bech og Øgaard

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Søk »

Til toppen av siden

Utarbeide samarbeidsarena mellom LV sentral, operatører og AMK - Bech og Øgaard

LV sentralen møter aldri operatørene på AMK- det finnes ingen møtearena for operatørene. Ingen regionale fora hvor man kan møtes å diskutere de utfordringene man står i, hvordan blir man gode på å kommunisere med hverandre. Det finnes mange fine seminarer om praktiske prosedyrer når ulykken er ute ,men lite om kommunikasjon mellom samarbeidspartene.
Det er i akuttmedisinforskriften fokus på kurs i akuttmedisin og vold, men ikke krav til opplæring av operatører. Denne opplæringen gjøres veldig forskjellig fra sentral til sentral.
Enkel forskning vil vise at det ikke bare er legevaktsentralen i Bardu som har utfordringer. Men at denne også i perioder er utfordrende for andre legevaktsentraler mot AMK, og at AMK opplever utfordringer opp mot operatørene på legevaktsentralene.

I prosjektet ønsker vi å utvikle en samarbeidsarena for å bedre samarbeid mellom LV og AMK.
- Se på gjenganger avvik både mot AMK og mot legevaktsentralen – hvordan kan vi løse disse utfordringene når man aldri møtes
- Utfordringene er store i de grisgrente strøk, og samarbeidet mellom AMK og LV sentralene er viktige da vi pr i dag ikke har noen faste møtepunkter. 
- Invitere at noen operatører fra AMK Tromsø til å hospitere ved Bardu IKL, og at noen fra Bardu IKL kan hospitere ved AMK. 
- Planlegge og gjennomføre et årlig seminar mellom AMK operatører og LV operatører
o Prøve å hente inn Elisabeth Holm Hansen til å forelese 
- Oppdatere opplæringsplan legevaktsentral – Bardu IKL  har tidligere deltatt i arbeid med å utarbeide opplæringsplan med KOKOM. Denne ble aldri ferdigstilt, og dette arbeidet


Mål: 
Oppnå bedre kommunikasjon og forståelse mellom LV sentral operatører og AMK operatører

Prosjektansvarlig: Hege Hammer Bech og Lisbeth Øgaard

Ephorte: 2017/459

EUTRO: 7510.00099

 

 

Norsk English

Topp

Nasjonalt senter for distriktsmedisin. Institutt for samfunnsmedisin, 9037 Tromsø. Telefon: +47 776 45 512